Nytt ungdomstilbud på flerkulturelle Mortensrud

I går ble idrettstilbudet HUB Mortensrud lasert med seremoni. (F.v): byrådsleder Raymond Johansen, Amin Nouri, Mortensrudgutt og Vålerenga-spiller, og Arild Hermstad, byråd for byutvikling.
Foto: Oslo kommune
I går sparket byrådslederen og byråd Arild Hermstad i gang et nytt idretts- og aktivitetstilbud for ungdom i Oslo syd.

Ungdommer på Lofsrud ungdomsskole på Mortensrud får nå et nytt og gratis tilbud etter skoletid. Gjennom idrett, og etter hvert andre aktiviteter, skal HUB Mortensrud bli et tilbud på ungdommens egne premisser.

Lanseringen skjedde i går. Byrådsleder Raymond Johansen og Arild Hermstad, byråd for byutvikling med ansvar for Områdesatsingene i Oslo, deltar sammen med ungdommene og representanter fra idretten, skolen og bydelen.

Sammen med Amin Nouri, VIF-spiller og trener i tilbudet, fikk byrådslederen tatt avsparket som innledet tiltaket (se bildet).

Får en million i støtte

Espen Skran, kommunikasjonsrådgiver i Oslo sør-satsingen, forteller Utrop at målet med HUB Mortensrud er at flere jenter og gutter deltar i organisert aktivitet og idrett.

Ola B. Mannsåker, BU-leder i bydelen, talte under lanseringen.
Foto : Oslo kommune

– Foreløpig er det plass til 40 deltakere, og prosjektet får en million kroner i støtte fra Oslo sør-satsingen i 2020. Tilbudet skal også bidra til at skolen, idrettslagene og nærmiljøet blir mer attraktive for ungdommene, skriver han i en e-post.

HUB Mortensrud starter med fotball som første aktivitet, men det skal bli flere idretter og aktiviteter i tråd med ungdommens ønsker, forteller han videre.

– HUB-en er både et tilbud for de som ønsker og videreutvikle seg og for de som ønsker å delta. I tillegg er det egen jentegruppe, og det skal tilbys lederutvikling, trenerkurs og dommerkurs.

Følger skolens kalender

HUB Mortensrud er åpent mandag til torsdag etter skoletid, og følger skolens kalender.

– Aktivitetene skal på sikt kobles til det som skjer i skoletid. Tilbudet er et resultat av at skole og idrettslag samarbeider tettere. Dette samarbeidet er også viktig for å skape gode relasjoner til ungdommene, slik at flere deltar i idretten og skolen.