Thorkildsen vil bosette flyktninger

 
Foto: Marius Talmo/SV
– Gi meg et ja til å ta imot flere, ba statsråd Inga Marte Thorkildsen da hun i går innledet på årets fullsatte Maihaugenkonferanse, melder gd.no.  
0Shares

Fortsatt mangler bosted for 2.000 flyktninger i kommunene før årets mål på 6.700 nye plasser er nådd. Kommunene vil om ikke lenge få et brev fra IMDi hvor de oppfordres om å ta imot flere.

– Utfordringene blir større og større. Neste år vil vi trenge rundt 9.200 plasser, og jeg anslår allerede nå at behovet i 2014 vil ligge på samme nivå, varslet direktør Geir Barvik i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) til de kommuneansatte som tilstede i Maihaugsalen på konferansen.

Dette er den niende Maihaugenkonferansen, og interessen har vært så stor at flere ikke fikk plass. Hit kommer deltakere fra hele landet for å diskutere emnene «Deltakelse, tillit og tilhørighet».

Stort behov

Både Barvik og barne- likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen understreket behovet for å bosette nye flyktninger.

–…Vi skal huske at de kommer hit på grunn av en himmelropende urettferdig verden med groteske skiller. De er ikke lykkejegere, og deres historier handler om tap, sa Thorkildsen til gd.no.

Hun mener at vi vil komme langt hvis alle byer gjør en like god jobb som de 30-40 kommunene med mest engasjement.

– Disse kommunene er inspirerende forbilder, og har vist at innvandrerne er en ressurs, både for vekst, selvinnsikt for de som allerede bor i kommunen og kreativitet, sa Thorkildsen til gd.no.