Siktet høyt og traff en jobb i UD

Ny UD-medarbeider: Aneela Khan fikk jobb hos Utenriksdepartementet kort tid etter utdanningen sin
Foto: Aon R. Naqvi
Aneela Khan (25) fikk jobb i Utenriksdepartementet rett etter utdanningen. Der har den norskpakistanske jenta jobbet siden 2009. – En super jobb, sier hun. 
0Shares

 

Khan ville studere etter videregående, og hun valgte noe som kunne gi henne muligheter i det internasjonale jobbmarkedet. Hun kunne ikke ha valgt et bedre studium, mener hun selv.

– Jeg studerte engelsk og internasjonal markedskommunikasjon ved Høgskolen i Østfold.

Rett etter utdanningen fikk hun jobb i Utenriksdepartementets i seksjon for nordområdeprosjektet, polarsaker, energi og ressurser. Med 221 søkere og 12 stillinger var hun ikke alene om interessen for jobben. Søknadsprosessen var lang, og et år etter første innkalling til jobbintervju, fikk hun jobben.

Med 221 søkere og 12 stillinger var hun ikke alene om interessen for jobben.

– Jeg var litt annerledes enn de andre søkerne, som flerkulturell kvinne og mye yngre enn de andre kandidatene. Likevel var det overraskende og overveldende å få jobben, jeg tenker at de var ute etter mangfold, sier Aneela.

Akademisk familie

Ny UD-medarbeider: Aneela Khan fikk jobb hos Utenriksdepartementet kort tid etter utdanningen sin. Foto: Aon Naqvi
Foto : Aon R. Naqvi

– I studiet var det obligatorisk å ta et semester i utlandet; jeg trivdes så godt i England at jeg forble der til utdanningen min var ferdig. Jeg var fortsatt i utenlands da jeg først ble kalt inn til intervju, forteller Aneela Khan.

Familien var veldig stolt den gangen, og feiret stillingen hennes med stor entusiasme. Familien Khan er ifølge henne ganske karrierefiksert. De er seks søsken som alle studerer og jobber.

– Hva går jobben din i UD ut på?

– Vi bevilger 45 millioner kroner årlig til forskning og prosjekter fra vår tilskuddsordning til arktisk samarbeid. Det er utrolig spennende å jobbe med Norges strategisk viktigste satningsområder, sier Khan.

Avdelingen til Aneela jobber med å videreføre og iverksetter regjeringens nordområdepolitikk, står for oppfølging av Nordområdestrategien og “Nye byggesteiner i nord”. De arbeider med polare spørsmål, Svalbard og samarbeidet i Arktisk råd.

Det er mye internasjonalt samarbeid om forvaltning av levende marine ressurser og energispørsmål i en sikkerhets- og utenrikspolitisk sammenheng i arbeidet også, ifølge UDs nettsider.