Teaterstykke om identitet på Norgesturné

Veronica Salinas (nærmest kamera), samt Inga Juuso og Per Einar Watle (speilavbildet) er rolleinnehaverne i det flerkulturelle stykket "Mitt hjem er i mitt hjerte". Premieren gikk på Beavvas Samisk Nasjonalteater 25. februar i 2012. Nå går forestillingen ut på Norgesturné.
foto: Claudio Castello
Mitt hjem er i mitt hjerte er et teaterstykke om det å føle seg fremmed uten tilhørighet til et land. Nå skal skuespillerne på turné i Norge og Latin-Amerika. 
0Shares

–  Det er utfordrende å høre til flere steder og kulturer. I forestillinga Mitt hjem er i mitt hjerte tar Veronica Salinas og Inga Juuso publikum med på betraktninger rundt problemstillinga sett i indiansk og samisk perspektiv, skriver nordlys.no 

«Mitt hjem er i mitt hjerte» har bare vært vist i Kautokeino i påsken. Nå drar de på sin første turné, som avslutter i Oslo i slutten av mai, på Fortellerfestivalen. Etter dette skal de til Latin-Amerika, men detaljer i forhold til hvor og når har de ikke satt enda, opplyser informasjonsleder i Beaivváš- Samisk nasjonalteater, Aslak Mikal Mienna.

Urfolksperspektiv

I stykket møter vi Veronica Salinas som i sin oppvekst opplevde hvordan det var å ha røtter i flere kulturer i Latin-Amerika. At hun også flyttet til Norge, forsterket de flerkulturelle erfaringene hun allerede hadde. 

– Teatret har jo tradisjon på det. I fjor var vi i Sør-Asia, der har vi vært flere ganger. Vi har et urfolkperspektiv på forestillinga og en universell tematikk som passer overalt og spesielt blant urfolk. Her handler om å tilhøre flere kulturer og hvilke utfordringer det gir. Dessuten er det viktig for Beaivváš å samarbeide med andre urfolksteatre, sier Mienna til nordlys.no

FAKTA OM: Mitt hjem er i mitt hjerte

Forestillingen er en samproduksjon mellom Beaivváš, Kultur i Troms og Riksteateret. Forestillingen er hovedsakelig på norsk. Teksten i forestillingen har med tilleggstekster av den samiske kunstneren Nils Aslak Valkeapää og skuespiller og joiker Inga Juuso. I scenen møter vi også musiker Per Einar Watle. Haukur J. Gunnarsson står for regien mens Tine Thomassen (Riksteatret) er dramaturg og Berit Marit Hætta er kostymedesigner.

Forestillinga er allerede spilt i Karasjok og Tana. Turnéen fortsetter i Alta (10.5.), Manndalen (11.5.), Tromsø (12.5.) og Oslo (27.5.).