Oppvekstbyråd mener barnevernet på Alna lykkes

Oslos byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen, var onsdag på besøk hos barnevernstjenesten. Hun mener de har lyktes med å skape tillit ved å rekruttere lokalungdom.
Foto: Oslo kommune
Når man rekrutterer lokalt, går ting mye bedre, mener byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen.

Tidligere i uken var hun sammen med nyansatte i barnevernet i Alna bydel, noe som Thokildsen mente på sin Facebook-profil var en “fantastisk opplevelse”.

Hun mener barnevernet har gjennomgått en snuoperasjon ved å rekruttere lokalt, gi unge voksne og ungdommer fra stedet jobb.

– To av gutta jeg møtte var 15-16 år. Da jeg spurte hvordan de blir møtt av andre gutter i miljøet når de sier at de jobber i barnevernet, så svarte de: «De vil også ha jobb der». Faktisk møtte jeg ingen, verken på skolen, på klubbene, hos Furuset IF eller i guttegruppa jeg fikk snakke med, som sa noe negativt om barnevernet.

Skaper tillit

Thorkildsen mener den nye strategien har på kort tid ført til å skape mer tillit.

– Barnevernet er til stede på skolene og deltar i positive aktiviteter, som matlaging, samtalegrupper osv. Nå skal de også ut på barneskolene og bli kjent med yngre barn, og skolenes ansatte. Barnevernet skal være en synlig støtte som barn og unge kan lene seg på. Og gjennom ansettelser og grupper blir unge med bakgrunn fra Furuset, Lindeberg, Trosterud, Ellingsrud og andre steder i bydelen rollemodeller.

Les hele Facebook-statusen hennes