Lanserer frihetsfond i Suu Kyis navn

Helena Thybell, Svenska Postkodlotteriet og Ingrid Stange, styreleder i PartnershipForChange (t.v) sier det å samarbeide med den burmesiske frihetskjemperen Aung San Suu Kyi om at frihetsfond er en ære.
Foto: mygoodact.com
I forbindelse med Aung San Suu Kyi’s Norgesbesøk lanseres World Freedom Fund i dag.
0Shares

Fondet har fått 1 million dollar av verdens tredje største veldedighetsdonor, Svenska Postkodlotteriet. Fondet driftes av Stiftelsen Partnership for Change og skal ha som formål å støtte sosial innovasjon rettet mot barn, kvinner og unge – i Burma og i andre land.

– Jeg er så glad for å være med å etablere et fond for sosial innovasjon i mitt navn. Jeg ønsker dere all mulig lykke til i innsamlingen. Vi vil bruke midlene effektivt til utviklingen av sivilsamfunnet, sier Suu Kyi i en pressemelding.

Jonas Borchgrevink, initiativtaker til fondet og grunnlegger av web-innsamlingstjenesten mygoodact.com, tilføyer:

– Aung San Suu Kyi har vært en helt for meg siden jeg var liten; det er en stor drøm å få bruke mygoodact.com til å samle inn penger i hennes navn og til nytte for barn og unge i Burma og resten av verden.

Ærefullt oppdrag

Helena Thybell fra Svenska Postkodlotteriet gir uttrykk for at  det er en ære å få støtte det viktige arbeidet for frihet og sosialt entreprenørskap som Aung San Suu Kyi og World Freedom Fund nå skal gjøre. 

Ingrid Stange, styreleder i PartnershipForChange, som utgjør fondets administrasjon sier seg enig.

– For Partnership for Change er det fantastisk å oppleve interessen og støtten til fondet på så kort tid. Vi gir utfordringen til både offentlige organer, næringslivet og enkeltpersoner. Støtt Aung San Suu Kyi og fondet.

Mangfoldig styre

Tidligere utenriksminister Thorvald Stoltenberg, leder for Burmese People of Norway Kyaw Twin og den svært Burma-engasjerte eks-statsministeren Kjell-Magne Bondevik er med i Fondets styre.

Twin konkluderer med at det er viktig å hjelpe dette tiltaket.

– Etableringen av fondet i Aung San Suu Kyis navn vil hjelpe tusener av barn, unge og kvinner i mitt hjemland Burma og flere steder i verden, sier han til mygoodact.com.