Sultestreikende mors familie får bli

Gaza refereres ofte som verdens største utendørs fengsel, og den humanitære situasjonen er ofte svært vanskelig. En 31-årig kvinne asylsøkerkvinne foretrekker å sulte seg i hjel i Norge enn å bli sendt tilbake til Gaza sammen med resten av familien.
Foto: Scanstockphoto.com: Illustrasjonsbilde
Inntil videre i påvente av ny behandling fra Utlendingsnemda (UNE).
0Shares

Organisasjonssekretær Ann-Magrit Austenå i NOAS forteller til Dagbladet at den sultestreikende 31-årige palestinske kvinnen og hennes familie får lov til å bli boende i Norge til Utlendingsnemnda (UNE) har behandlet oppholdssaken deres på nytt. UNE har dermed snudd i saken.

– Jeg har ikke klart å få kontakt med min kone. Jeg har ikke fått sagt det til henne, fordi hun er så utmattet at hun har besvimt, sier hennes ektemann Bassam Hamad til Dagbladet.

22 dagers sultestreik

Familien Hamad kom til Norge fra Gaza for to år siden uten pass, og ble nektet opphold i Norge som følge av dette. Etter enda et nytt avslag startet den 31 år gamle familiemoren en sultestreik for 22 dager siden. I over 12 dager har hun vært pasient ved Sørlandet sykehus i Arendal.

Tidligere har Etikkrådet ved Sørlandet sykehus i Arendal forholdt seg til norsk lov, som gir kvinnen en ukrenkelig rett til selv å bestemme om hun vil sulte seg i hjel.

– Til syvende og sist er det hun som må bestemme. Sett i forhold til slik loven er, synes jeg det er riktig konklusjon. Likevel skal både leger og pårørende forsøke å overtale henne til å ta til seg næring, sier fagdirektør Per Engstrand ved sykehuset til TV2.