VIF-spiller rasismeutsatt – vakt utestengt

Under søndagens kamp mellom Sandefjord og Vålerenga ble bortelagets Ousmane Camara utsatt for rasistiske tilrop.
En vakt er utestengt fra Sandefjord fotballklubb på livstid etter at politiet etterforsker en ny rasismesak i norsk fotball.
14Shares

– Jeg har gitt beskjed om at det skal opprettes en straffesak for brudd på bestemmelsen om diskriminering, og bedt om at man avhører de som var involvert i saken, sier politiinspektør i Sør-Øst politidistrikt, Magnar Pedersen, til NRK.

Ifølge Sandefjords klubbledelse innrømmet en vakt å ha kommet med rasistiske tilrop mot Vålerengas Ousmane Camara under kampen.

– Vi får ta en påtalemessig avgjørelse når vi har faktaene på det rene, og ikke bare på bakgrunn av det som står i avisa, sier Pedersen.

Utestengelse

Sandefjord fotballs daglige leder, Espen Bugge Pettersen, trengte ikke lang betenkningstid for å ta avgjørelsen om å utestenge den aktuelle vakten fra stadion søndag.

Vakten er ikke lenger velkommen til Sandefjords arena, verken som vakt eller supporter.

– Vi fjernet denne personen kjapt, og var også kjappe med å beslutte at dette måtte få konsekvenser, sier han til NRK dagen derpå.

Episoden har også opprørt supporterne i Sandefjord fotball.

– Det er jo verre enn å tape tre null mot Vålerenga. At det blir ytret noe slikt i Sandefjord på en offentlig arena, synes jeg er helt forkastelig, sier Jørn Granerød Horntvedt, programleder i SF-podden.