– Etnisk norske må føde flere barn

 
Foto: hedmark.org
Frp-politiker Tone Johannesen Coucheron oppfordrer norske kvinner til å føde flere barn. Hun mener det bør være et varsku at navnet Mohammed har toppet navnestatistikken i Oslo i flere år.
0Shares

I et innlegg skriver politikeren fra Hedmark Frp at hun er bekymret for en nedadgående befolkningsvekst, og oppfordrer den etnisk norske befolkningen til å få flere barn.

– Vi nordmenn får barn så sent og bør få barn tidligere. Det har jo både Kåre Willoch og Kristin Clemet i Høyre fokusert på før. Jeg vil ta opp den tråden, sier Coucheron (bildet) til NRK.

I innlegget fremhever Coucheron blant annet økonomi som grunn for at man får færre barn enn tidligere. Likevel er det hennes sluttavsnitt, hvor hun mener det er et varsku at navnestatistikken toppes av navnet Mohammed i både Oslo, Lørenskog og Nittedal.

– Fremmedfiendtlig retorikk

Anette Trettebergstuen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, reagerer kraftig på tonen i leserinnlegget, som hun kaller for “fremmedfiendtlig retorikk “

– Hun omtaler det at innvandrere føder barn som en uting. Jeg hadde forventet meg mer av en fylkespolitiker i Hedmark, sier Trettebergstuen til NRK.

Kan misforstås

Lederen i Hedmark Frp, Geir Tjugum, sier han støtter budskapet til Coucheron, men at han har en viss forståelse for at leserinnlegget kan misforstås.

– Jeg er temmelig sikker på at det ikke er sånn det er ment. I tilfelle så er det uheldig, sier Tjugum til NRK.