– Skyr unna modeller med utenlandsk utseende

Fotomodell Sanam Bokhari.
Foto: www.facebook.com/Model.SanamBokhari
Norsk-pakistansk modell mener motebransjen er vanskelig tilgjengelig for dem som ikke ser norske ut.
0Shares

Når modellene skred nedover catwalken under åpningen av Oslo Fashion Week (OFW), mandag kveld, var det ikke spesielt stort etnisk mangfold å se blant de som viste frem hva norske designere har å by på for øyeblikket. Det skriver Side 2.no.

– Den erfaringen jeg har er at du må ha kontakter og et godt nettverk i denne bransjen i Norge, da miljøet er veldig lite og det er mange om beinet. Jeg opplever allikevel at det ofte er oppdragsgivere som vil ha etnisk norske jenter med i visse oppdrag uten å kunne oppgi en forklaring, sier den norsk-pakistanske modellen Sanam Bokhari til Side2.

Bedre kjent etter hvert

Modellen, som ifølge Side2.no er tilknyttet modellbyrået Hearthbreak/Pholk, sier videre at hun ofte blir kontaktet av flerkulturelle oppdragsgivere både her i Norge og i utlandet, da hun er bedre kjent i dette miljøet. Hun forklarer at det allikevel begynner å bli bedre også i Norge, ettersom hun har stått modell for en del norske designere som ikke tenker på etnisitet.

– Litt av problemet ligger nok selv hos modellene også som ikke tør å ta kontakt eller vise seg fram, så det går nok litt den veien også.

Det er imidlertid en trend hun har lagt merke til i motemiljøet.

– Det jeg reagerer mer på er oppdragsgivere med utenlandsk bakgrunn, som prøver å tilpasse seg i bransjen, som ikke tør å bruke modeller med utenlandsk utseende fordi de ikke tror de vil bli integrert i bransjen.

Les hele saken her!