Sikter mot Tinget

 
Foto: hoyre.no
Mudassar Kapur (35) ønsker å bli Høyres første stortingsrepresentant med minoritetsbakgrunn siden 2001.
0Shares

Ved kommunevalget ble han valgt inn i bystyret i Oslo. Nå ønsker Kapur (bildet) å ta steget inn på Stortinget.

– Som ansatt i Høyre har jeg fått jobbe på både nasjonalt og lokalt nivå. Jeg kjenner godt til de politiske utfordringene og mulighetene rundt i landet, spesielt i Osloregionen, sier Kapur til tv2.no.

Siden Afshan Rafiq ikke ble gjenvalgt i 2005 har ikke Høyre hatt noen representanter med minoritetsbakgrunn på Stortinget. Foruten Hadia Tajik (Ap) og Akhtar Chaudhry (SV) er det få toppolitikere med minoritetsbakgrunn. Nå vil Mudassar Kapur kjempe for å få en plass blant de 169 på Stortinget.

– Det å være fra en minoritetsfamilie er en tilleggsdimensjon, på samme måte som å komme fra næringslivet, som jeg også gjør, sier Kapur.

Vil bedre integreringen

Kapur vokste opp i Oslo på en tid der det var langt færre innvandrerfamilier enn i dag. En av hans hjertesaker er integrering. Samtidig advarer han mot å tro at integreringspolitikk bare handler om hvor mange moskeer vi har i Norge, eller om folk skal få bruke hijab.

– Her handler det om grunnleggende tingene i folks liv, som å gå på skole og få seg en utdanning. Noe av det skumleste som skjer er om unge menn med innvandrerbakgrunn går i den såkalte velferdsfellen der det å havne på trygd blir lettere enn det bør være, sier Kapur til tv2.no.