Inviterer flyktninger hjem på kaffe

 
Foto: hoyre.no
Ordfører Torgeir Dahl (bildet) utfordrer nå moldepolitikerne til å invitere flyktninger hjem på kaffe. Frøydis Austigard (V) sier ja på sparket.
0Shares

– Jeg forutsetter at hele kommunestyret blir med på dette. Det er en kjempetanke, sier Austigard til Romsdals Budstikke.

Kampanjen Tea Time inviterte muslimer ikke -muslimer hjem til en kopp te for å bli bedre kjent. Kampanjen, som er landsomfattende, er i regi av Antirasistisk Senter og Interkultur. Og nå vil også politikerne i Molde invitere utlendinger som flytter til kommunen hjem til seg. 

– Nettopp kontakten med oss nordmenn er viktig for at man skal føle seg inkludert, sier Dahl.

Tente på idéen

Varaordfører Frøydis Austigard (V) tente umiddelbart på ideen. Allerede på formannskapsmøtet meldte hun seg til å invitere noen hjem,

– Flesteparten i formannskapet vet at de som flytter til Norge ønsker å lære om det norske samfunnet. Hva bedre da enn at de kommer inn i våre norske heimer. Det er de færreste som får det. Samtidig er vi tryggest hjemme hos oss sjøl. Der kan vi vise andre hvordan vi har det og hvordan det norske samfunnet er, sier Austigard.

Også Torgunn Johanne Nerland (KrF) vil åpne dørene til hjemmet sitt.

– Jeg synes vi skal ta denne utfordringen. Jeg synes Molde her skal være et forbilde for andre kommuner, sier Nerland til Romsdals Budstikke.