Vil bruke pisk og gulrot

 
Foto: Wikimedia Commons
Innvandrerkvinner må presses inn i arbeidslivet, mener Ap-politikeren Anette Trettebergstuen.
0Shares

Trettebergstuen (bildet) går inn for tøffere krav til at innvandrere lærer seg norsk og kommer ut i arbeid. Samtidig vil hun også øke språkundervisningen fra 300 til 600 timer, med vitnemål for kursdeltakerne, og hvor de også får praksis i arbeidslivet, skriver Aftenposten.

Hun påpeker at noen grupper er vanskeligere å trekke inn i det norske samfunnet. For eksempel er arbeidsledigheten blant innvandrere med afrikansk bakgrunn på tolv prosent, dobbelt så høyt som blant innvandrere generelt og fem til seks ganger høyere enn ledigheten blant etnisk norskfødte.

– Vi må for eksempel stille krav om at kvinnene skal ut i arbeidslivet. Vi vet at noen holder damene sine hjemme, og skylder på kultur og religion. Og det er disse familiene som topper statistikken for fattigdom og barnefattigdom.

Ingen knefall for Frp

Hun avviser imidlertid at en slik tøffere linje vil være et knefall for Frp.

– Frp og vi er på to helt forskjellige planeter. Frp er skeptiske til innvandrerne og vil ha kontroll. Vi er opptatt av at de skal få gjøre sin plikt, så de kan få kreve sin rett. Det er ikke et gode ikke å bli stilt krav til, sier Trettebergstuen til Aftenposten.