Bekrefter Colombia-forhandlinger i Oslo

Onsdag legger Jonas Gahr Støre fram rapporten fra Aps integreringsutvalg, som han har ledet. Der varsler Støre at man må gjeninnføre forbudet mot at fettere og kusiner kan gifte seg.
Norge skal holde fredsforhandlinger mellom FARC-geriljaen og colombianske myndigheter, bekrefter Jonas Gahr Støre (bildet) overfor NRK.
0Shares

For første gang letter norske myndigheter på sløret og bekrefter at det blir fredssamtaler om Colombia om måned.

– Jeg kan bekrefte det presidenten sier at det første forhandlingsmøtet vil ha oppstart i Oslo i oktober, sier Jonas Gahr Støre til NRK.

Konflikten har vart i over 50 år og koster fortsatt rundt 1000 menneskeliv i året. Også tidligere har Norge holdt fredsforhandlinger om Colombia, men uten å lykkes. De nye samtalene skal holdes i Oslo fra 5 oktober.

– Samtalene vil starte i Oslo i første halvdel av oktober, før de flyttes til Havana på Cuba, sa president Juan Manuel Santos i en tale tirsdag.

Intense samtaler

NRK kjenner til at avtalen kommer etter svært lange og intense samtaler, hvor de norske representantene skal ha vært til stede.

– Her må det understrekes at dette er en startstrek. Det venter store, vanskelige og viktige spørsmål. Men det er også grunn til å glede seg over at partene viser mot og vilje til å gå løs på dette gjennom forhandlinger. Fortsatt er dette en væpnet og alvorlig konflikt, så vi må være realistiske, sier Støre til NRK.