Kristne og muslimer går sammen mot ekstremistene

Muhammad Tahir ul-Qadri (født 1951) er tidligere professor ved Punjab-universitetet og sufistisk poet.
Foto: Wikimedia Commons
Torsdag forrige uke deltok Einar Tjelle, assisterende generalsekretær for Mellomkirkelig råd, på en europeisk lansering i København av en ny fatwa mot terrorisme og selvmordsbombing.
0Shares
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

– For Mellomkirkelig råd for Den norske kirke er det viktig å støtte opp prosesser som fremmer fred, toleranse og menneskeverd, sier Tjelle i en artikkel publisert på kirken.no

En interreligiøs delegasjon deltok under lanseringen av den 600 siders lange fatwaen, som er utarbeidet av Dr. Muhammad Tahir-ul-Qadri.

– Selv om det kan være sider av Tahir ul Qadris [pakistansk tidligere professor og lærd innen sufi-tradisjonen, red.anm] budskap som kan være kontroversielt, er hans tydelige stemme mot ekstremisme, og hans kategoriske fordømmelse av selvmordsbombing, viktig å støtte også fra kirkelige miljøer, forteller Tjelle videre.

Tahir ul Qadri er grunnlegger av den internasjonale organisasjonen Minhaj ul Quran International. Den verdensomspennende organisasjonen er kjent for å legge vekt på religiøs moderasjon, interreligiøs dialog og en moderat tolkning av islam.

Fellesuttalelse

Etter 22. juli 2011 utarbeidet Mellomkirkelig råd og Islamsk Råd Norge en felles uttalelse mot religiøs ekstremisme. Religiøse ledere og menigheter oppfordres til å stå frem offentlig med en felles holdning mot religiøs ekstremisme, og til å ta dette opp i sin forkynnelse for å forebygge ekstremisme i egne rekker. Fellesuttalelsen ble overlevert til ul Qadri i løpet av møtet 6. september.