Gir ut svartebok om norsk asylpolitikk

Gir ut bok om norsk asyl politikk: Rune Berglund Steen.
Foto: Finn Ståle Felberg
– Jeg tror mange som leser boka vil bli rystet over den mørke siden av norsk asylpolitikk, sier forfatter Rune Berglund Steen til Nettavisen.
0Shares

Steen har fulgt utviklingen i norsk og europeisk flyktningepolitikk som fagsjef i Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS), som flyktningepolitisk rådgiver i Norsk Folkehjelp og nå som kommunikasjonsansvarlig i Antirasistisk Senter. Det skriver Nettavisen. 

I boken skriver han hvordan han siden han begynte å arbeide med dette fagfeltet i 1999 har sett norsk asylpolitikk endre seg kraftig. I 2012 har myndighetene utviklet noe som nærmer seg en nulltoleranse for asylsøkernes perspektiver, skriver Steen ifølge avisen. 

Sterke påstander

Boken har fått omtale en rekke steder. Men regjeringen har ennå ikke svart på kritikken. I en kronikk i Dagbladet skriver Steen at det igjen er “etablert en offentlig diskurs som rettferdiggjør og dels usynliggjør overgrep mot en gruppe som befinner seg i ytterkantene av samfunnet.”

I boken hevder han blant mye annet at norsk asylpolitikk bryter mennesker ned, at asylsøkere i Norge ikke lenger kanforvente en behandling i tråd med FNs standarder og at asylbarn utsettes for systematisk, statlig diskriminering.

Boka er gitt ut på Manifest forlag og ble lansert i går.