– Kjempet for det flerkulturelle Norge

 
Foto: Foto: Privat
Førstelektor ved Høgskolen i Lillehammer og Utrop-spaltist Naushad Ali Qureshi gikk bort søndag 2. september som følge av hjertestans. Her publiserer vi Elisabeth Eide sin og Atta Ansari sine minnetaler. 
0Shares

– Det er en akademiker og fagperson, en politisk aktivist og skribent, og ikke minst en kosmopolitt vi skal begynne å ta farvel med i dag, og en personlighet som rommer mye mer enn korte taler kan få fram, sa Elisabeth Eide, professor ved journalistutdanningen på Høgskolen i Oslo og Akershus.

Les hele talen

– I perioder måtte Naushad derfor ut og jobbe for å skaffe seg selv lommepenger. Hans tok første lønnet jobb i 8 års alderen. Han jobbet deltid også da han gikk på ungdomsskole og videregående i Quetta i Pakistan.(…)Naushad var direkte i sin tale. Han la nesten aldri skjul på hva han mente om ting, og hvordan han ville at tingen skulle være, sa Atta Ansari, journalist i NRK.

– Nasuhad var en svært kunnskapsrik person på migrasjonsfeltet såvel om barnevernsfeltet. Han var uredd og uttalte seg fritt og modig om viktige samfunnstemaer gjennom lang periode, uttalte redaktør i Utrop, Majoran Vivekananthan.

Les hele talen 

Vedlagt har vi også samlet alle hans bidrag i Utrop som vi publiserer her: