Utdanning alene gir ikke jobb

Barn som havner i menneskehandleres hender utnyttes blant annet til prostitusjon
Foto: Illustrasjonsfoto: Flickr
– Vi vet at det er mange kvinner der ute som snakker godt norsk, men som likevel ikke får seg jobb, sier leder og grunnelgger av LIN (Likestiling, Inkludering og Nettverk) Bibi Thaiba Musavi.
0Shares

Gulinaer Yimamu (32) kom til Norge i 2007 som politisk flyktning fra Kina. Hun snakker svært godt norsk, og har utdanning innen matematikk og informatikk på et kinesisk universitet. Norskkunnskaper og utdanning fra hjemlandet til tross, så har det vært vanskelig for henne å få jobb.

– Jeg har sendt svært mange søknader. Både på utlyste stillinger, og åpne søknader, til arbeidsgivere der jeg kunne tenke meg å jobbe. Jeg fikk ingen svar, sier hun til dittoslo.no.

Lukket arbeidsmarked

Nettverk og fremmed bakgrunn synes som åpenbare årsaker til et lukket norsk arbeidsmarked, kanskje særlig for kvinner. 

Jorunn Friis Reset, informasjonsmedarbeider i LIN, sier til dittoslo.no at kurset som de har startet i høst, med navnet Veien Videre, nettopp er tilrettelagt for denne gruppens spesielle behov.

– Her søker vi kvinner som behersker norsk, som vil komme ut i arbeid, men som ikke vet hvordan. Vi hjelper til med å legge opp et løp som kan sikre arbeid, så som praksisplass og oppfølging, sier Reset.