Fra Sunnmøre til Polen for 111 kroner

Tar av fra Summøre neste vår: Wizz Air (her fotografert etter take-off ved Luton flyplass) skal begynne å frakte nordmenn, polakker og andre fra Ålesund lufthavn Vigra til den polske kystbyen Gdansk.
Foto: Wikimedia Commons
I april neste år begynner Wizz Air å fly to ganger i uken mellom Ålesund lufthavn Vigra og Gdansk.
0Shares

Ungarskregistrerte Wizz Air er det største lavpris flyselskapet i Sentral- og Øst-Europa, og ble startet ble startet i 2004 da EU ble utvidet og øst-europeisk flytrafikk ble frigitt fra gamle monopoler. 

Selskapet har nå i et par år flydd til og fra Norge, fra Torp flyplass og Stavanger Sola, og åpner neste år for en ny rute fra Vigra lufthavn i Ålesund, skriver Sunnmørsposten.

Billigere med fly enn flybuss

Stijn Vandermoere, som er direktør for ruteutvikling i Wizz Air, synes det er artig å peke på at han betalte 115 kroner for shuttle-bussen fra Vigra til byen, mens de flyr folk i flere timer for 111 kroner.

– Vi har bare nye Airbus-fly. I tillegg er billettprissystemet lagt opp slik at 111 kroner hver vei for de som bestiller i god tid før avreise. 

Attraktiv for polakker

Lavprisene regner de med er attraktive for alle de polske arbeidsinnvandrerne i Møre og Romsdal som kan reise oftere hjem.

– Vi håper imidlertid også at folk fra Polen og Nordvestlandet benytter sjansen til å reise billig til nye steder, sier kilder ved selskapet til Sunnmørsposten.