Fnyser av Frps hijab-utspill

Hijab er nå tillatt i Forsvaret, men etter mye om og men
Foto: David Martyn Hunt
Samarbeidspartnere og politiske motstandere i Saprsborg fnyser av Kai Roger Hagens (Frp) ønske om å forby hijab blant ansatte og elever i Sarpsborg kommune.
0Shares

Ikke minst vekker Hagens sammenligning mellom hijab og bruken av jødestjernen i Nazi-Tyskland be- styrtelse i bystyret i Sarpsborg.

– Min ryggmargsrefleks er at dette er helt redselsfullt. Det kommer aldri til å bli en politisk oppgave å bestemme hva folk skal ha på seg, sier Emil Engeset (H) til Sarpsborgs Avis.

Sak for barnevernet

I den grad bruk av hijab handler om uforholdsmessig tvang, mener Engeset det er en sak for barnevernet eller politiet.

– Vi skal kjempe mot undertrykking også politisk, men om noen velger å følge sin religion ved å gå med noe så harmløst som en hijab, mener jeg det må være helt greit, legger bystyrerepresentanten til.

– Fremmedfiendtlig

Engeset kaller Hagens utspill i onsdagens SA for “bakstreversk, illiberalt og fremmedfiendtlig”, samtidig som også andre politikere klager høylytt på Frp-utspillet.

Ap-topp Svein Larsen mener Kai Roger Hagens uttalelser grenser mot det usmakelige, mens Freddy Øvstegård, leder i Østfold Sosialistisk Ungdom, hevder Frp formidler holdninger som er mer middelalderske enn hijab-bruken.

– Frp rettferdiggjør forslaget med snakk om kvinnefrigjøring og integrering, men det er nettopp disse sakene som blir taperne når man støter ut innvandrerkvinner fra arbeidslivet, og barna fra skolen på denne måten, sier han til sa.no.