Ingen bønnerom etter press fra Hagen

Norsk ungdom som vil be i skolepauser må finne seg sitt eget sted heretter
Foto: Illustrajonsfoto: Flickr
Skolebyråd Torger Ødegaard (H) gir etter for press fra Carl I. Hagen, og nekter norsk ungdom bønnerom på skolen, melder NRK.  
0Shares

Skolebyråden har tidligere uttalt at han stiller seg uforstående til Hagens skepsis og at han ikke kan detaljstyre Oslo-skolene. Nå har han snudd i saken. Grunnen ser ut til å være at Hagen truet med å sabotere budsjettavtalen.

Dette er ikke første gang Hagen bruker en sak som brekkstang for å få sin vilje i en annen. Tidligere i høst bestemte byrådet seg for å ikke ta inn flere flyktninger fordi Carl I. Hagen sa nei. NRK melder at det har vært ”hardt press” fra Hagen, og at skolebyråden derfor til slutt bestemt seg for å nekte Oslo-skolen bønnerom. 

Stillerom for alle

Tidligere har norsk ungdom på Hellerud videregående skole fått lov til å bruke et stillerom til bønn. Etter det siste utspillet fra skolebyråden er det uklart om de får fortsette med det. Rektor ved skolen Tora Mørstad sier til NRK at hun retter seg etter byrådens beskjed, og at det nå ikke blir bønnerom ved skolen.

Bønn, men ikke bønnerom 

Norsk senter for menneskerettigheter avviste tidligere i år Islamsk Råd Norges ønske om å tilrettelegge for bønnerom på skole.

– Det er en menneskerett å få be når man skal, men det er ingen menneskerettighet å ha et eget bønnerom på skolen, sa Lena Larsen den gang. Hun er selv muslim, tidligere leder for Islamsk Råd Norge og i dag prosjektleder ved Norsk senter for menneskerettigheter.