Forlenger asylmottaksdriften

Over og ut: til høsten legges Hvalstad mottak ned. Virksomheten flyttes til Mysen.
Foto: Foto: Skjermdump/GoogleMaps
UDI må bite i det sure eple og forlenge avtalen med Hero om drift av mottakssenteret på Hvalstad (bildet) enda en gang.
0Shares

Etter planen skulle være slutt 1. august. Så ble det utsatt til 1. oktober og så til 31. desember og nå forhandler Utlendingsdirektoratet (UDI) om forlengelse til 1. april neste år skriver Budstikka.

Link på Mysen vant anbudskonkurransen om ankomstmottak i konkurranse med Hero som driver mottaket på Hvalstad. Men da Hero klaget avgjørelsen inn for Klagenemnda for offentlige anskaffelser (kofa) ble det ikke inngått noen avtale med Link. Avtalen med Hero ble da forlenget til nyttår.

– Vi tar dette til etterretning, men er temmelig oppgitt over at en drift som har vært bygget på midlertidige tillatelser i 25 år ikke snart kan komme til en slutt, sier Leif Brasberg, nestleder i Hvalstad Vel til avisen.

Ny anbudsinnbydelse

UDI må nå gå ut med ny anbudsinnbydelse. Det er dermed helt åpent hvilken vei det går for eiendommen på Hvalstad som eies av ACEM.

– Vi er i dialog med Hero om forlengelse av nåværende kontrakt i tre måneder fra 1. januar. Vi vet ikke nøyaktig når kunngjøringen vil finne sted, og dermed heller ikke hva svarfristen vil være, sier regiondirektør Eirik Eide i UDI til Budstikka.