– Islam er verre enn nazismen

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Sverigedemokraternas nye justispolitiske talsmann mener at islam er en større trussel mot demokratiet i Europa enn nazismen.
0Shares

Richard Jomshof (bildet) ble ny justispolitisk talsmann i det høyreradikale partiet etter at forgjengeren Kent Ekeroth ble tvunget til å trekke seg, medler NTB.

Ekeroth måtte gå etter at en video av ham og to partifeller ble offentliggjort i forrige uke. I videoen kommer en av partikollegene med rasistiske ytringer og nedsettende bemerkninger, mens Ekeroth vifter med en jernstang.

Står for uttalelsene

Jomshof, som er en 43 år gammel lærer, og ansvarlig for partiavisen SD-kuriren, sier han står for det har har ment.

– Islam er en ideologi, og islam er i dag den største trusselen mot det demokratiske Europa, verre enn nazismen, legger han til.

– Relevant

Når han ble spurt om partiets nulltoleranse mot rasisme er forenlig med slike uttalelser, svarer partileder Jimmie Åkesson at sammenligningen er relevant.

– Her avhenger det av hvordan man sammenligner. På Gazastripen og i andre konflikter der ekstreme islamister er innblandet ser vi jo at man noen ganger bruker de samme symbolene som nazistene gjorde, sier Åkesson.