Mustafa Hasan (18) går til søksmål mot Utlendingsnemnda

Mange møtte frem for å markere sin støtte til Mustafa Hasan da det ble kjent at han skulle utvises fra Norge. Nå har vennegjengen laget film om ham for å vise at han er mer enn "bare saken". (Mustafa i midten på bildet).

Det er forskjellsbehandlingene mellom Mustafa og hans ett år eldre bror Abdel som er bakgrunn for stevningen, opplyser brødrenes advokat Nicolai Skjerdal til NTB.

– Den er uforståelig og usaklig, sier Skjerdal.

Hasan sier selv at han ser fram til å få prøvd saken sin rettslig.

– Jeg synes det er på tide å vise hva som er riktig. Jeg håper at alle som er til stede i retten, skal dømme ut fra hva som er riktig og galt, og at folk ser at dette er et problem i utlendingspolitikken, sier Hasan til NRK.

– Jeg håper jo selvfølgelig mer enn alt at jeg får bli og at rettferdigheten vil seire, sier 18-åringen.

20. mars 2019 fikk Mustafa avslag på sin søknad om opphold hos UDI. I januar året etter fikk Abdel innvilget opphold.

De to hadde ulike saksbehandlere, opplyser Skjerdal.

Mustafa Hasan anket avslaget inn for Utlendingsnemnda (UNE), som opprettholdt vedtaket. I søksmålet krever han og Fend at Oslo tingrett kjenner UNEs vedtak ugyldig.

I tillegg peker han på at Mustafas klagesak er avgjort av kun én nemndleder, og at nemnda dermed ikke har vært beslutningsdyktig.

– Det er en avgjørende saksbehandlingsfeil, mener advokaten, som ber om at en ny vurdering finner sted i ordinær nemnd med tre medlemmer, eller i såkalt stornemnd med sju medlemmer.

Skjerdal ber nå Oslo tingrett om å gi ham rett til å oppholde seg i landet så lenge søksmålet pågår.