Stopper ekskluderingssak

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Styret i Hamar Arbeiderparti vil likevel ikke ekskludere Khalid Haji Ahmed (bildet) etter at har kom med en ny beklagelse for sine ytringer på Facebook.
0Shares

Tirsdag vedtok et enstemmig styret at Ahmed måtte ekskluderes for å ha kommet med rasistiske ytringer på Facebook. Styret i Hamar Arbeiderparti sendte torsdag ettermiddag imidlertid ut en pressemelding der det heter at partene møttes på nytt etter siste ukes mediaoppslag, melder NRK Hedmark og Oppland.

I pressemeldingen heter det at “Khalid Haji Ahmed ønsket å si klart i fra om at han tar sterk avstand fra alle former for hets og rasisme. Han tar sterk avstand fra de ytringene som kom på Facebook mandag 20. november.

Beklaget seg

Videre beklager Ahmed ovenfor de personer og grupper som følte seg støtt og såret av de uttalelsene han var med å bidra med under Facebook-diskusjonen.

– Jeg ber om unnskyldning ovenfor de jeg har såret og det mosaiske trossamfunn, samt ovenfor Arbeiderpartiet for de problemene partiet har fått i kjølvannet av dette. Jeg tar avstand fra slike ytringer og slik ordbruk som er gjort. Jeg beklager på det sterkeste, sier Ahmed til NRK.

– Har lært mye

Partene er fornøyd med at saken kan løses uten å gå til det skrittet å ekskludere Ahmed.

– Jeg ønsker nå å rette fokuset fremover, og jobbe hardt for å nå Arbeiderpartiets mål sammen med både styret og kommunestyregruppen, sier Ahmed til NRK.