Minoritetsombud ut mot politihijab – foreløpig

Minoritetsombud Navjot Kaur Sandu er bekymret for at videre innkvotering på politihøgskolen vil føre til mer mobbing av minoritetstudentene.
Foto: Henrik Kreilisheim
Kulturministeren vil ikke ha ny debatt om hijab i politiet. Hun får støtte fra minoritetsombud i Oslo politidistrikt, Navjot Sandhu (bildet).
0Shares
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

Sandhu er politibetjent og minoritetsombud i Oslo politidistrikt. Hun var i går glad for at forslaget ble avvist, og mener det er for tidlig å tillate bruk av religiøse hodeplagg i politiet. Men selv om debatten er død, må ikke dialogen stilne, mener hun.

– Vi må ikke isolere dette til å kun være en debatt om hodeplagg. Til syvende og sist handler dette om integreringsdebatt. Forsvaret har tillatt bruk av religiøse hodeplagg, men hvor tett er de innpå befolkningen? Politiet er mye tettere på befolkningen, og må gjenspeile den i større grad. Samfunnet er dessverre ikke der ennå at politiet kan det dersom de bruker religiøse hodeplagg, sier Sandhu til Dagsavisen.

– Argumentet om mangfold holder ikke

Hun hevder også at dette ikke handler om mangfold.

– Tilliten bygger vi ved å ha den profesjonaliteten vi skal ha, og jeg tror helt ærlig at vi ikke er der ennå at folk flest føler at en kvinne i hijab gjenspeiler dem. Et mangfoldig politi betyr et politi for alle. Og det får vi ikke ved å innføre et symbolsk mangfold. Får vi politibetjenter som ikke kan utføre oppgaver grunnet personlige barrierer som for eksempel religiøse overbevisninger, så har vi ikke et politi for alle, påpeker hun.