Gisselaksjon i gang

 
Foto: Skjermdump/GoogleEarth
Utenriksdepartementet og nyhetsbyårer bekrefter militæraksjon i Algerie mot gisseltakere. Flere av gislene er norske Statoil-ansatte i landet.

Gassproduksjonsanlegget In Amenas i Algerie (bildet) er under angrep etter at væpnede menn tok et flere titalls ansatte som gisler onsdag.

Anlegget er operert av Statoil sammen BP og Sonatrach. Situasjonen er alvorlig og uavklart, og det dreier seg om en gisselsituasjon der norske borgere er involvert, melder Utenriksdepartementet på sin hjemmeside.

Også Statoil bekrefter at det er en pågående militæraksjon ved anlegget i Algerie.

– Situasjonen på bakken er svært uoversiktelig akkurat nå. Derfor har vi ikke noe mer informasjon å komme med akkurat nå, sier pressetalsmann Bård Glad Pedersen i Statoil under en pressekonferanse i Stavanger klokken 15.15.

Helikopterangrep
Ifølge den algeriske avisen DNA er det spesialoperatører fra den algeriske spesialstyrken Group specialized intervention (GIS) som støttet av helikoptre gikk til aksjon mot gruppen som holder flere titalls gisler fra flere ulike land som gisler på gassanlegget.

Nyhetsbyråene ANI melder at gisseltakerne hevder at en rekke gisler og gisseltakere ble drept i et bombeangrep under en transport ut av gassanlegget.

Komitémøte utsatt

Her hjemme er et møte i den utvidede forsvars- og utenrikskomité i Stortinget utsatt. Møtet skulle gå av stabelen kl. 16.30, men nå er det uvisst når den starter, melder NRK.

Utrop har prøvd å komme i kontakt med Utenriksdepartementets informasjonsavdeling, uten å nå frem.