Hyller terrorangrepet i Algerie

 
Foto: Claudio Castello
Ubaydullah Hussain hyller terrorangrepet i Algerie med en statusoppdatering på en nyopprettet Facebook-profil, skriver Dagbladet.
0Shares

27-åringen og leder av gruppen Profetens Ummah skriver følgende: «Måtte Allah swt (Allah den høyeste) belønne våres brødre med den største og beste Paradiset og drive fiender av Islam ut av våres land og utslette dem. Amin».

Meldingen ble lagt ut fredag ettermiddag sammen med en lenke til en artikkel der algeriske myndigheter sier at 23 gisler er drept under terroraksjonen ved gassanlegget i In Amenas der fem norske Statoil-ansatte fortsatt er savnet.

Vesten har selv skylden
Hussain (lengst til venstre i bildet) har i en e-post til Dagbladet bekreftet at det er han som har skrevet statusoppdateringen. Han forklarer innlegget med at han synes gisseltakerne framsatte rimelige krav overfor algeriske myndigheter.


– Vesten har selv forårsaket denne situasjonen ved å okkupere, bedrive massedrap, torturere muslimer og stjele våre goder over hele verden.

Hussain framholder at Norge har en ledende rolle i “den globale fysiske krigen mot islam”, senest i Mali.

– Regjeringen har blod på sine hender, og er direkte årsaken til at norske liv er i fare, sier han til Dagbladet.

Uislamsk
Flere i offentligheten har reagert kraftig på Hussains uttalelser. En av de som har vært mest nådeløs i sin kritikk er Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Morten Ørsal Johansen.

Også norske muslimske stemmer fordømmer Facebook-statusen. En av disse er norsk-somaliske Ahmed Aadan Warsame (bildet), lokalpolitiker i Kystpartiet.

– Ubaydullah Husseins uttalelser er ikke representative i det hele tatt for norske muslimer, sier Warsame til utrop.no.

Foto: Arkiv.
Foto : Privat

– Hendelsene i Algerié har ikke noen med islam å gjøre og er terroristers verk. I Koranen står det eksplisitt at det er ikke lov å drepe uskyldige, legger han til.

– Ta en tur til legen
Kystparti-politikeren med fast adresse i Tromsø hevder også at majoriteten av norske muslimer tar avstand fra Hussains uttalelse og hans gruppes ideologi.

– Vi som står for ekte muslimske verdier må vise vei og stå opp mot denne mannen, som burde ta seg en tur til legen, avrunder han.