Linstad fikk jødisk heder

 
Foto: Foto: Skjermdump/YouTube/VOPIndonesia
På en pressekonferanse i Oslo tirsdag ble den kjente norske palestinavennen, muslimen og stifteren av Urtehagen i Oslo, Trond Ali Linstad, hyllet av to ultraortodokse jødiske rabbinere fra New York, melder ABC Nyheter.

– Vi har kommet til Norge for å hedre Linstad (bildet) for hans arbeid for integrering i Norge, fordi han i alle år har vært en varm venn av jødene og for å vise at vi setter pris på hans utrettelige innsats for Guds skapninger, sa rabbiner Yisroel Dovid Weiss da han delte ut en hedersplaketten til Linstad.

Sammen med rabbiner Yosef Rosenberg delte han ut utmerkelsen på vegne den verdensomspennende ultraortodoske jødiske bevegelsen Neturei Karta.

– Jeg er jøde, muslim og kristen; i den forstand at vi alle er ute etter fred i det hellige land, sa Linstad under overrekkelsen.

Jødenes venn
Utdelingen skjer etter at Linstad i november først ble tidelt Kongens fortjenestemedalje i sølv, for så å få den slettet av Slottet. 

Wiesenthal-senteret mente på det tidspunktet at Linstad med sin kritikk av Israel var medskyldig i at jødiske barn i Norge mobbes og at konspirasjonsteorier om den allmektige jøden har ført til voldelige og noen ganger dødelige angrep på jøder i Frankrike. Affæren endte med at Slottet som følge av kritikkstormen trakk tilbake fortjenestemedaljen.

Rabbinerne som kom til Oslo, har stikk motsatt karakteristikk av Linstad.

– Linstad har blitt beskyldt for å være antisemittisk. Det er vondt å høre. Vi har kjent ham i mange år og kjenner hans vennskap og varme overfor jødene. Han snakker for det palestinske folk. Men alltid med et skarpt skille mellom jøder og sionisme, sier Weiss til ABC Nyheter.

FAKTA

Neturei Karta (נטורי קרתא, Byens Voktere), også kjent under navnet Forente Jøder mot Sionismen, er en liten ultraortodoks organisasjon, opprinnelig dannet i 1935, som mener staten Israel må opphøre å eksistere. Neturei Kartas medlemmer tror det er forbudt for jøder å ha en egen stat før Messias (frelseren) har gjenoppstått, i tråd med deres tolkning av tradisjonelle jødiske religiøse skrifter.

Gruppens medlemmer demonstrerer ofte for palestinernes sak. Neturei Karta er i hovedsak konsentrert i Jerusalem, men det finnes også underavdelinger i London, New York og andre byer i Nord-Amerika.

(Kilde: wikipedia.org)