Blogger for en human flyktningpolitikk

Han har søkt i jobb i seks år. Nå gir hun snart opp Norge og flytter til et annet land
Foto: Scanstockphoto
Flyktningbloggen er en nordisk plattform samler skribenter med sterkt engasjement for flyktninger. 
0Shares
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

– Det er viktig at vi er mange som jobber sammen for å endre kursen i den norske og nordiske asylpolitikken. Man ser over hele Europa at det blir stadig vanskeligere å oppnå beskyttelse. Retorikken om flyktninger og asylsøkere blir også hardere og hardere, derfor er det viktig med en motvekt til dette, sier Kari Helene Partapuoli, leder for Antirasistisk senter.

Hun er en av bloggerne på flyktningbloggen, der hun deler personlige historier fra palestinske flyktninger.

– Jeg har valgt å skrive på flyktningsbloggen for å være med på å sette fokus på den strenge asylpolitikken i et nordisk perspektiv, forteller hun.

Er det rimelig at familier skal splittes fordi man skal levere inn et papir i et annet land?

Publiserer på svensk, norsk og engelsk
“Er det rimelig at familier skal splittes fordi man skal levere inn et papir i et annet land?” spør Emma Larsson Khanzadpor som er aktiv i Asylrörelsen Stockholmn i sitt innlegg. Det er et langt innlegg som retter oppmerksomheten mot familier som splittes på grunn av en streng asylpolitikk.

Skribentene kommer fra Sverige, Norge og EU-området. Flyktningbloggen har over 30 faste skribenter med eget brukernavn samt gjestebloggere. De fleste er skrevet av enkeltpersoner men vi finner også organisasjoner som Norsk folkehjelp på listen over bloggere.

En partipolitisk uavhengig plattform
Flyktingbloggen er en partipolitisk uavhengig samlingsplattform for aktivister, debattanter, politikere og organisasjoner som jobber for en menneskelig flyktningpolitikk. 

Redaktørene for flyktningbloggen er Kalle Larsson som tidligere har vært riksdagsmedlem for Venstrepartiet och flyktingpolitisk talsperson og Magdalena Streijffert, som er tidligere riksdagsmedlem for Sosialdemokratene, med ansvar for asyl- og flyktningspørsmål fra et europeisk perspektiv.