Ny rapport avdekker rasisme i skolen

En ny rapport viser at innvandrerelever utsettes for rasisme i skolene i Bergen (Foto: Illustrasjon).
Foto: Renato Ganoza
Foreldre med innvandrerbakgrunn forteller at barna er blitt kalt ting som «ape», «brunost» og «bæsj» av sine medelever, ifølge rapporten.
418Shares

Forfatterne bak rapporten har intervjuet ti informanter med ulike innvandrerbakgrunner om opplevelser av rasisme og diskriminering, skriver ba.no.

Rapporten om «strukturell rasisme i Bergen» er utarbeidet av forskingsstiftelsen Kifo. Rapporten viser at en av ti opplever diskriminering når de søker på jobb og at 25 prosent har opplevd forskjellsbehandling i boligmarkedet, ifølge NRK.

En av informantene forteller blant annet at et barn i skolealder nylig hadde kommet hjem fra skolen og låst seg inn på badet, hvor barnet hadde vasket seg intenst.

En annen informant forteller at datteren tidligere ble kalt «brunost» og «ape» i skolesammenheng.

– Rapporten avdekker at det definitivt forekommer rasistisk trakassering og mobbing av elever med minoritetsbakgrunn i skolen. Bergensskolen og Bergen skal være en antirasistisk sone, men rapporten avdekker at skolen er den samfunnsarenaen der barn og unge i Bergen opplever mest rasistisk motivert trakassering og mobbing, sier SVs Camilla Ahamath.