Flyktninger gir kommuneoverskudd

Innvandrertjenester i Levanger kommune vil gi et overskudd, som vil kunne dekke halvparten av underskuddet innenfor pleie og omsorg. Rådmann Ola Stene kan bekrefte at disse tjenester vil få et merforbruk.
Foto: levanger.kommune.no
Uten millionbidrag fra innvandrertjenesten ville Levanger kommune ha gått med underskudd.

Under gårsdagens formannskapsmøte i Levanger kommune, kunne rådmann Ola Stene bekrefte at pleie- og omsorgstjenesten vil få et merforbruk i forhold til budsjettet som er på ca. ti millioner kroner i underskudd.

– Veldig mye penger, mente rådmannen, men la samtidig til at situasjonen langt fra er helsvart. Det som i første rekke berger regnskapet er innvandrertjenesten, men også enheten barn og familie kan vise til plusstall i millionklassen, skriver Trønder-Avisa.

Overskudd på fem millioner
Etter møtet kunne Stene opplyse at driften av kommunens innvandrertjeneste vil gi et overskudd i størrelsesorden fem millioner kroner. Det vil si at halvparten av underskuddet innenfor pleie og omsorg er hentet inn.

Trønder-Avisa kan også meddele at rådmannen synes det er på sin plass å legge til at det langt fra er første gangen at innvandrertjenesten bidrar med plusstall.