Oslo på europatoppen i integrering – igjen

Oslo by scorer høyt på integrering av minoritetsgrupper, selv om det fortsatt er mange utfordringer knyttet til dette, ifølge en ny europeisk beregning.
Foto: www.idg.no
Europarådet har vurdert et førtitalls europeiske byer for å finne ut hvordan de fungerer på ni utvalgte områder. Oslo kom igjen best ut. 

I fjor scoret Oslo høyest på Eurocities og Europarådets indeks over etniske minoritetsgruppers integrering i samfunnet.

I år gjør man igjen det svært godt etter vurdering av eksperter og rangering i den såkalte InterCultural Cities Index, skriver osloby.no.

Skryt for bystyret
I indeksen er det blant annet sett på om byene har en flerkulturell strategi og en handlingsplan med midler til å gjennomføre det som er planlagt.

Byene har også måttet svare på en rekke ulike spørsmål om hvordan etniske grupper er representert i bysamfunnet: hvilke ulike etniske bakgrunner som finnes for eksempel i skolen, i de ulike bomiljøene og innenfor kommunale tjenester.

Flere i jobb
Kulturbyråd Hallstein Bjercke (V) synes det er gledelig at den strategiske innsatsen for å utvikle inkluderingstiltak i bydeler og etater viser at Oslo peker seg positivt ut i europeiske sammenheng.

Oslo som integreringsby har også dratt nytte av den solide norske økonomien.

– Mange ble også overrasket da jeg fortalte at arbeidsledigheten blant minoritetene i Oslo bare er på seks prosent. Dette er veldig lavt i forhold til andre europeiske byer som har kuttet kraftig på sine budsjetter de siste årene. Sånn sett har vi også vært heldige med økonomien, påpeker Bjercke.