Moské fikk grisekjøtt på trappa

Verken vaktmesteren eller eier av bygården ønsker å kommentere saken noe nærmere. (Illustrasjonsfoto)
Foto: Pixabay
Det muslimske trossamfunnet Ihyaussunna Center i Sarpsborg har fått grisekjøtt på trappa.

Ihyaussunna Center har siden mars 2020 har leid lokalene i Pellygata 61 i Sarpsborg. Men 15. januar kom beskjeden fra kommunen om at lokalet ikke var godkjent som forsamlingslokale. Samme dag skal gårdeier har svart kommunen med at bruken var avviklet i påvente av bruksendring. Det skriver Sarpsborg arbeiderblad.

Ved månedsskiftet januar-februar fikk kommunen en anonym bekymringsmelding om at det har vært samlinger i lokalene både søndag 24. og søndag 31. januar. Det beskriver vaktmesteren for bygården som ondsinnet sprøyt fra «en bekymret borger.»

– I muslimsk kultur er det fredagen, ikke søndagen som er helligdagen, dagen for samling og bønn. Etter min erfaring har det aldri vært noen «større» samlinger av gjester i lokalene på søndager, skriver vaktmesteren til kommunen.

Imamen for moskeen sier i en skriftlig tilbakemelding til kommunen at moskeen ikke har vært i bruk siden 22. desember da det kom nye koronaregler. I den samme tilbakemeldingen forteller imamen at det har blitt plassert grisekjøtt utenfor døra til moskeen.

Det er en fornærmelse mot troende muslimer og ifølge Koranen forbudt å spise da det blir ansett som urent.

Verken vaktmesteren eller eier av bygården ønsker å kommentere saken noe nærmere. I en SMS sier eier av bygården følgende til Sarpsborg Arbeiderblad på spørsmål og bekymringsmeldingene og grisekjøttet: «Jeg ønsker ikke uttale meg for å beskytte dem. Det er så mye rasisme ute nå at jeg vil gjøre mitt beste for å bevare roen for dem inntil denne urettferdige saken med kommunen er over.»