Vil sponse de beste

Himanshu Gulati er lederen for Fremskritfremskrittspartiets ungdomsorganisasjon. Han er allerede historisk i norsk ungdomspolitikk, og veien går bare oppover.
Foto: Alejandro Decap
Himanshu Gulati mener Frp-tiltak om å sponse utenlandsreiser for de beste studentene vil hjelpe på ingeniørmangelen.
Grazyna Skarpås
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

Forslaget kom under kunnskapsdepartementets konferanse Kunnskapsbanken, med ordlyden om at de smarteste studenter skulle få tilbud om gratis utdanning ved eliteuniversiteter i utlandet.

I forslaget ble det også påpekt at man skal få ettergitt studielånet når man fullfører en doktorgrad, skriver Radio Nova på sine hjemmesider.

– Vi må dyrke talentene
Fpu-leder Himanshu Gulati mener at det fortsatt trengs tiltak for å få flere ingeniører

– Vi trenger en politikk hvor vi dyrker våre talenter, og hvor vi gir studenter insentiver og motiverer dem til å stå på og bli de beste innenfor sine felt. Vi ønsker derfor å gi disse studentene muligheten til å kjempe om fullfinansierte studieplasser på Harvard, Oxford og andre toppuniversiteter over hele verden.

Avviser ikke forslaget
Utdanningspolitisk talsmann i Frp, Tord Lien, mener dette vil dyrke frem de beste talentene og bidra til at næringslivet har tilgang på en kompetent arbeidskraft i fremtiden.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen avviste ikke forslaget, men påpekte likevel at opptaket til ingeniør- og sivilingeniørlinjer har økt med over 50 prosent siden den rødgrønne regjeringen tok over i 2005.