– NAV kan ikke være meningspoliti

 
Foto: Claudio Castello
Fremskrittspartiet krever at Nav-utbetalingene til Ubaydullah Hussain, som leder den ekstreme islamistiske gruppen Profetens Ummah, stanses. – Vi ikke ta fra folk dagpenger selv om vi ikke liker dem, svarer politisk rådgiver Martin Henriksen i Arbeidsdepartementet.

– Ubaydullah Hussain bør ikke få utbetalt et rødt øre fra Nav når han så til de grader tramper på norsk demokrati og norske verdier, sier Frps stortingsrepresentant Robert Eriksson, leder av Stortingets arbeids- og sosialkomité, til Nettavisen.

Eriksson sier han er rystet over at Hussain hver måned får utbetalt 19.200 kroner i dagpenger fra Nav, som TV 2 kunne fortelle tirsdag kveld.

Syn på demokrati ikke nok
Huitfeldts politiske rådgiver, Martin Henriksen, påpeker at det ikke bare er å ta fra folk dagpengene.

–  Jeg tror de fleste er sterkt uenig i demokratisynet til Hussain, men så lenge vi har ytringsfrihet i Norge så kan vi ikke ta fra folk dagpenger selv om vi ikke liker dem, sier Henriksen til Nettavisen.

– Hvis regelverket er brutt, så skal utbetalingene stoppe men inntil da skal Norge oppføre seg som en rettsstat, selv i møte med folk som har et forkvaklet syn på demokratiet, legger han til.

Skjønner ikke helt hvorfor
Hussains forsvarer, advokat John Chr. Elden, sier til Nettavisen at han ikke helt skjønner Frps krav.

– Jeg skjønner ikke helt hvorfor loven ikke skal gjelde for han etter at han har betalt inn skatt for hardt arbeid i ni år, som gjør at han har opparbeidet seg trygderetter som alle andre.