Listhaug: Det er rom for nasjonalkonservative i Frp

På en pressekonferanse var hun tydelig på at det var rom i Frp for alle som stiller seg bak partiets politikk – også nasjonalkonservative.
Foto: Flickr
Sylvi Listhaug sier det er rom for alle i Fremskrittspartiet, også for nasjonalkonservative, så lenge de stiller seg bak partiets politikk.
473Shares

Fredag bekreftet Sylvi Listhaug at hun ønsker å bli ny leder i Fremskrittspartiet, når partiets landsmøte i mai skal velge ny partiledelse.

På en pressekonferanse var hun tydelig på at det var rom i Frp for alle som stiller seg bak partiets politikk – også nasjonalkonservative.

– Ja, det mener jeg absolutt. Det er rom alle som stiller seg bak Fremskrittspartiets politikk, sier Listhaug.

Spørsmålet dukket opp i kjølvannet av ekskluderingen av Oslo Frps leder Geir Ugland Jacobsen før jul. Jacobsen ville dra partiet i en nasjonalkonservativ retning, mens Listhaug sa hun fikk frysninger av ordet «nasjonalkonservativ».

Hun sa det minnet henne om nasjonalsosialisme, noe hun fikk en del kritikk for. Fredag sa Listhaug at det er rom for nasjonalkonservative i Fremskrittspartiet.

– Jeg har beklaget, og det gjør jeg gjerne igjen, til alle som leste dette i en kontekst at jeg slo det i hartkorn med nazismen.

– Jeg er en av mange i Norge som har kjent på hva det vil si å få hets, bli hengt ut og få merkelapper. Det var ikke i mine tanker, og derfor vil jeg beklage til alle som følte det sånn, og si at det ikke var det jeg mente, sa Listhaug.

Ny måling: Listhaug skremmer vekk flere enn hun lokker til Frp som partileder

Et flertall av Fremskrittspartiets velgere er positive til Sylvi Listhaug som ny partileder, men TV 2s måling viser at hun skremmer vekk flere enn hun lokker.

TV 2 har spurt et representativt utvalg på SMS om det er mer attraktivt å stemme på Frp med Listhaug som leder. 9 prosent sier Listhaug øker sannsynligheten for at de vil stemme Frp, mens 16 prosent svarer motsatt.

Listhaug er utpekt som ny partileder av avtroppende Siv Jensen. Landsmøtet i partiet skal velge ny leder. Jensen pekte på Ketil Solvik-Olsen som første nestleder.

Dersom han var leder, svarer 14 prosent at det ville gjort det mer sannsynlig å stemme Frp, mot 6 prosent som sier det ville gjort det mindre sannsynlig.

– Vi skal sørge for at vi bygger ut dette partiet slik at det blir attraktivt for enda flere, og da er det jo bredden som er viktig. Vi er ulike, men vi står for den samme politikken, sier Listhaug til TV 2.