Gir NDLs ”muslimliste” tommelen ned

 
Foto: Skjermdump/norwegiandl.info
– Usmakelig og lite konstruktiv, er dommen fra sentrale figurer i nettverket LIM (Likestilling, Integrering og Mangfold) om listen Norwegian Defence League har laget om ”muslimske organisasjoner og virksomheter”. 
0Shares

Listen som er lagt ut består av flere hundre bedrifter og organisasjoner. Butikkinnhavere, taxisjåfører, bilpleiere, familiebarnehager, malerfirmaer, restauranteiere, hudpleiere og eiendomsmeglere er noen av de som når finner sitt navn på liste på NDL sin hjemmeside. Mange privatpersoner med enkeltmannsforetak er også med i listen.

Ifølge NDL har man tatt med oppføringer i Brønnøysundregistret under søkeordene “islam, kurdisk, tyrkisk, muslim, iransk, irakisk, somalisk, pakistansk, arabisk, Muhammed, Ali og Hussein”.

– Hva er hensikten?
Amar Faiz er modellbyråinnehaver og stylist, men han er også muslim. Derfor har også han havnet på listen til NDL. Til VG Nett spør han seg om hensikten med denne type lister.

– Signalene er veldig feil. Hva vil de med dette? Ting har ikke endret seg til bedre etter 22. juli, når det kommer til muslimfiendtlighet. Listen er et eksempel på det, sier Faiz.

Ubehagelige assosiasjoner
Nettverket LIM (Likestilling, Integrering og Mangfold) reagerer sterkt på listen. 

– En slik listeføring basert på religiøs tilhørighet vekker ubehagelige historiske assosiasjoner, og er egnet til å skape frykt og fiendtlighet mellom grupper i samfunnet, skriver styremedlem Shakeel Rehman på nettverkets hjemmeside.

Foto: Arkiv.
Foto : LIM

Leder Tina Shagufta Kornmo (bildet) synes det er hele også blir usmakelig.

– Å legge ut en slik liste har ikke noe konstruktivt kritisk over seg. Selv om det er lovlig å lage slike lister, så ser jeg ikke noe positivt i dette. Tvertimot er det grunn til å reagere fordi slike lister skaper frykt og uro hos folk, sier hun på telefonlinja i Tyrkia til utrop.no.

Useriøst
I listen er blant annet en kristen iransk kvinnegruppe, med adresse i Ørje, oppført. Shagufta Kornmo blir nærmest oppgitt når hun får høre om dette.

– Kanskje er de ikke hvite eller kristne nok?, spør hun retorisk.

– Hele “arbeidet” med å lage listen virker useriøst og tilfeldig, legger hun til.