Oppfordrer NFF til boikott av VM 2022

Tromsø IL oppfordrer til boikott av VM i Qatar i 2022.
Foto: Wikimedia Commons
Korrupsjon, moderne slaveri og et høyt antall døde arbeidere tilknyttet VM i Qatar, er noen av årsakene til at Tromsø Idrettslag oppfordrer til boikott.

– Vi mener at hvis Norge kvalifiserer seg gjennom den kommende kvalifiseringen, bør vi takke nei til å reise til Qatar, skriver Tromsø IL i en pressemelding på sin hjemmeside.

– Tildelingen av mesterskapet som fra flere hold ble kalt korrupt, etterfulgt av rapporter om uverdige arbeidsforhold for tilreisende arbeidere knyttet til byggingen av fasilitetene til VM.

Klubben mener det er på tide at fotballen stopper opp og tar noen steg tilbake.

– Vi bør tenke over hva som er fotballens idé og hvorfor så mange elsker vår idrett. Det at korrupsjon, moderne slaveri og et høyt antall døde arbeidere er fundamentet til det viktigste vi har, VM, er overhodet ikke akseptabelt.

Endrer ikke standpunkt

Norges Fotballforbund sier til NRK at de følger menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International sine råd om å ikke boikotte, men å ha en dialog.

– Vi har forståelse for at VM i Qatar bekymrer fotballfamilien. Vi er på linje med klubbene bekymret. Forholdene er uakseptable og vi kommer til å fortsette å rette kritikk, sier fotballpresident Terje Svendsen.