Får kritikk for Tajik-limerick

 
Foto: Bård Gudim/FrP Media
Stortingsrepresentant Ib Thomsen (Frp) utfordret statsråd Hadia Tajik med poesi i den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.

I motsetning til i den skriftlige spørretimen, der spørsmålene er sendt inn på forhånd, kan ikke statsrådene forberede seg på hva som kommer i den muntlige spørretimen i Stortinget, skriver Aftenposten.

I sin første muntlige spørretime som statsråd, ble kulturminister Hadia Tajik møtt av et dikt fra kulturpolitisk talsmann i Frp, Ib Thomsen (bildet).

– Jeg har et spørsmål til kulturministeren, men aller først vil jeg ønske kulturministeren velkommen til sin første spontanspørretime. Jeg vil legge til at jeg er glad for at hun ble utnevnt som minister, for hun er en ung, dyktig og spennende kulturpolitiker. Vi ser i dag i et oppslag i Dagbladet at hun er villig til å finne gode løsninger til nytt Munch-museum, sa Thomsen.

Tajik har tidligere møtt i den skriftlige spørretimen, men i dag debuterte hun i den muntlige.

– Flere har etterlyst henne i spørretimen, så vi tenkte å gi henne en myk start med litt kulturell vri. Så da begynte vi å sette sammen noen dikt, sier Thomsen til Aftenposten. 

Bommet med poesien
Stortingsrepresentant Marianne Marthinsen fra Arbeiderpartiet var blant dem som syntes Thomsen bommet med poesien.

– Føler meg for ung til å mase om parlamentarisk verdighet, men altså..hva blir det neste? Limerick på plakat? #sukk #spørretimen, skrev Marthinsen på Twitter etter å ha hørt fremføringen.

Hovedpersonen selv takket under ordvekslingen for “spørsmålet, den hyggelege velkomsten og ikke minst en artig limerick”. Til Aftenposten sier hun imidlertid via sin kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz at hun ikke vil kommentere saken.

Her er limericken som Thomsen fremførte under ordvekslingen:

En ganske fersk statsråd som svarer til Jens

Skal straks debutere på et spørsmål om lisens

Vurderer hun å ta penger, som søta bror gjør

For nettbrett og slike, som før hadde rør?

President, da tar jeg dissens!

Og hvilke spørsmål Tajik ble stilt og hva hun svarte kan du lese i Stortingets referat her.