Oslos miljøbyråd ut mot Hagens vaksine-utspill

Oslos miljøbyråd Lan Marie Berg er kritisk til utspillet om at innvandrertette bydeler skal favoriseres i vaksinefordeling.
– Hele Norge lider under pandemien. Samtidig er det åpenbart forskjeller på hvor hardt deler av befolkningen rammes, sier MDG-politiker Lan Marie Berg.

Oslo miljøbyråd reagerer sterkt på de siste dagers utspill, hvor vaksineskjevforelingen kritiseres.

Spesielt har et Facebook-innlegg fra Frp-politiker Carl I. Hagen fått henne til å rase.

– Greit at man nå behandler bydelsbefolkning ulikt, men da må det gjelde både det som er positivt og negativt. Erna og Bent velger altså å straffe bydeler med liten smitte, men belønner innvandrerbydeler med mye smitte.

Ut mot narrativ

I sin Facebook-side skriver miljøbyråden:
– Carl I. Hagens budskap er bare en enda mer grotesk versjon av det samme budskapet som ble smuglet inn i offentligheten gjennom lokale høyrepolitikere den siste uken: at Oslofolk ikke er flinke nok, at vi kan takke oss selv, at vi ikke skal “belønnes”.
Hele Norge lider under pandemien, men Oslo har særlige utfordringer, mener Berg.
– Oslo har i lang tid vært underlagt de strengeste tiltakene, og er truet av det høyeste smittetrykket. Både tiltakene og selve viruset rammer noen mennesker mye hardere enn andre. Det er vanskeligere å tåle lockdown i en ettroms enn i en enebolig. Det er vanskeligere å følge smittevernregler om man jobber i butikk enn om man kan ha hjemmekontor.