Frp står alene i asylpolitikken

Morten Ørsal Johansen er fornøyd med at hans partivenner i kommunestyrene står på partiets linje i asylpolitikken. Mindretallet som er uenig, skyldes at lokalpolitikerne har svart med hjertet og ikke hjernen, mener han.
Foto: frp.no
Et klart flertall blant landets kommunestyrerepresentanter er for å gi asylbarn med sterk tilknytning til Norge lettere asyl, enn hva tilfellet er i dag, viser en undersøkelse utført av NorgesBarometeret for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Et klart flertall blant landets kommunestyrerepresentanter er for å gi asylbarn med sterk tilknytning til Norge lettere asyl, enn hva tilfellet er i dag. Undersøkelsen har blitt utført av NorgesBarometeret for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), skriver ANBs nettavis, siste.no.

Av undersøkelsen kommer det også frem at det er et flertall for en liberalisering av asylpolitikken i alle partier, med unntak av Fremskrittspartiet (FrP). Hele 71 prosent av FrPs folkevalgte svarer nei på spørsmålet om asylbarn med sterk tilknytning til Norge må få lettere asyl enn hva de gjør i dag. Derimot mener et lite mindretall, 23 prosent, at asylbarn med sterk tilknytning til Norge bør få lettere asyl.

– Svart med hjertet og ikke hjernen
Morten Ørsal Johansen, innvandringspolitisk talsmann i FrP, sier til Siste.no at lokalpolitikerne har svart med hjertet og ikke hjernen.

– Spørsmålet er om barnas beste er tilknytningen til Norge eller til foreldrene. Vi kan ikke belønne folk som har gjort noe ulovlig med at de får bli i landet, og barnas tilknytning er til foreldrene, understreker Ørsal Johansen overfor ANB, og legger til:

– Vi legger alltid til grunn at foreldre som kommer til Norge selv må ta ansvar for å ha satt barnet sitt i en vanskelig situasjon. Det skal ikke lønne seg kynisk å bruke sine egne barn i et spill for å få oppholdstillatelse, mener han.

Flertallet for liberalisering
Av undersøkelsen kommer det frem at flertallet for liberalisering av asylpolitikken er størst i SV (95 prosent), Venstre (92 prosent) og Kristelig Folkeparti (91 prosent). Totalt mener 61 prosent av de folkevalgte at asylbarn med sterk tilknytning til Norge må få lettere asyl enn hva de gjør i dag. Mens 31 prosent svarer nei på dette spørsmålet.