Slått konkurs av eks-ansatt

Innrømmer juks: tillitsvalgt og ansatt i SOS Rasisme Bård Frantzen, mener det er på høy tid at samfunnet får vite sannheten.
Foto: Faksimile
Tidligere ansatt i SOS Rasisme, Bård Franzen har slått sin tidligere arbeidsgiver, SOS Rasisme, konkurs.
0Shares

Torsdag la Frantzen (bildet) fram sin sak i Haugaland tingrett, som raskt oppnevnte advokat Jens Otto Haugland til å håndtere boet. Haugland sier til Dagbladet at SOS Rasisme er slått konkurs.

– Jeg skal starte arbeidet med å få oversikt over verdiene i organisasjonen, sier Haugland til Dagbladet.

Krav på 20 millioner
SOS Rasisme kreves allerede for rundt 20 millioner kroner av flere offentlige støttegivere. Til tross for at de uten hell har bedt om å få pengene tilbakebetalt i flere år, har verken Barne- og likestillingsdepartementet ellerOslokommune slått organisasjonen konkurs for å kreve pengene.

 Frantzen mener at SOS Rasismes opprinnelige formål gjør at man må kunne stille høyere etiske krav til dem som arbeidsgivere. At flere personer i ledelsen har kalt seg kommunister og hevdet å være på arbeidernes side mener han også er paradoksalt.

– Norge er et gjennomregulert moderne kapitalistisk samfunn, der arbeidsgivere må følge lover og regler. Det ligger et tyngre etisk ansvar på en arbeidsgiver som påberoper seg et høyverdig formål å følge lover og regler.

– Det vil sikkert ta et år til før jeg får de pengene. Det viser hvor vanskelig det er for vanlige arbeidsfolk å gå til sak mot tidligere arbeidsgiver, legger han til.

Ingen virksomhet av betydning
I en e-post til NRK skriver daglig leder i SOS Rasisme, Kjell Gunnar Larsen, følgende:

«Vi var godt kjent med situasjonen og dette var ikke overraskende. Det har ikke vært virksomhet av betydning i SOS Rasisme det siste året, slik at det får ingen praktiske konsekvenser.» (…) «Vi gjør ikke mer med denne saken, vi har som bobestyrer sier ingen midler.»