Terrortrening i utlandet blir kriminelt

Er du som norsk statsborger med på å bidra til terror mot norske styrker og interesser i utlandet, kan du vente deg tøffere tider, nå som regjeringen vurderer en ny og oppdatert versjon av landssvikerparagrafen.
Foto: pentagon.gov/multimedia/about.html
Til uka legger regjeringen fram forslag til nye lover for å hindre terrorrekruttering.
0Shares

En del av lovforslaget går på å forbud mot å motta militær og paramilitær trening hos grupper som er tilknyttet et terrornettverk.

– Lovene kan gi politiet bedre muligheter for å håndtere nordmenn som drar til utlandet for å kjempe med grupper som er tilknyttet terrornettverk. Hvis man har et forbud mot å få terrortrening, vil det også bli lettere for PST å advare personer mot å dra nedover før de reiser, sier han., sier justispolitisk talsmann i Ap, Jan Bøhler, til Aftenposten.

Lavere volds- og terrorterskel
Aftenposten skrev lørdag om personer i Skandinavia som reiser til Syria for å delta i kampen mot regimet til president Bashar al-Assad, uten at de har mulighet til å forhindre dem i å dra. Flere av dem kan ha sluttet seg til al-Nusra-fronten som har som mål å innføre sharia i Syria og som er tilknyttet Al-Qaida.

Skandinavisk politi frykter at de som reiser til Syria, kan komme tilbake radikalisert og med militær opplæring, erfaring og lavere terskel for å utføre voldshandlinger.