Romfolket ble ikke hørt

– Totalforbudet mot å sove i Oslos gater vil utvilsomt gå utover rom-folket, som ikke har noe fast bopel, mener motstandere av forslaget som i går fikk gjennomslag i bystyret.
Foto: Ragingwire
Nå er det totalforbud mot å sove ute på Oslos gater og parker.
0Shares

Bystyret besluttet nemlig onsdag kveld at det skal bli forbudt å sove på veier og plasser i Oslo. Frem til i går har det vært forbudt å overnatte, campe eller telte på offentlige plasser, grøntområder og friområder i tettbebygde strøk, skriver dittoslo.no.

Nå gjelder altså forbudet også gater og plasser, noe som i praksis gjør det umulig for mennesker å sove utendørs i tettbebygde strøk.

Sterke reaksjoner
Vedtaket har vakt sterke reaksjoner fra opposisjonen i bystyret.

– Forbudet vil også ramme den norske rusmisbrukeren som velger å sove under ei bru i stedet for i en sovesal på et hospits. Og skulle politiet velge å forskjellsbehandle norske og utenlandske bostedsløse, vil det være klart diskriminerende, poengterte Rødts Bjørnar Moxnes, ifølge NRK.

Også Kari Gran, daglig leder av Møtestedet, forteller dittOslo at Oslo kommune må bedre forholdene til rom-folket.

– Når mennesker er i så ekstrem nød må vi reagere. Vi er nødt til å begynne å vise humanitet mot rom-folket, og begynne å se på dem som mennesker, forklarer hun.