Starter Samtaletjeneste for muslimer

Leder av Muslimsk Dialognettverk, Senaid Kobilica, ser frem til å samarbeide med med Mental Helse og Diakonhjemmet Omsorg.
Foto: Kristian Fabrizio Mendoza
Muslimsk Dialognettverk, Diakonhjemmet Omsorg og Mental Helse oppretter Samtaletjeneste for muslimer.

Tjenesten åpner rett over påske, og i starten på den muslimske høytiden Ramadan, går det frem i pressemelding.

– Smittetrykk og muslimhets samtidig har gjort at det er særlig krevende å være muslim i Norge i dag, sier leder av Muslimsk Dialognettverk og sjefsimam Senaid Kobilica.

– Vi er svært glade for å samarbeide med Mental Helse og Diakonhjemmet Omsorg. Tjenesten gis på flere språk, retter seg mot muslimer, og blir betjent av frivillige og ansatte med både muslimsk og kristen bakgrunn, men også uten religiøs bakgrunn.

Felles ansvar

Samtalene skal handle om godt smittevern, men også etterfølgelse av smittevernrådene.

– Vi står i en stolt diakonal tradisjon fra 1870, og er engasjert for mennesket, sier direktør i Diakonhjemmet Omsorg, Helle Gjetrang.

Karin Bjørn, fungernede fagsjef, Mental Helse, sier Oslo skal være en by der alle skal føle seg velkomne.

– Det er et felles ansvar å stå sammen med norske muslimer i denne situasjonen, sier hun.

Viktig bidrag mot hets

Oslos byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, Rina Mariann Hansen, viser bekymret til en undersøkelse fra HL-senteret som viser at 39 prosent av befolkningen mener at muslimer er en trussel for norsk kultur.

– Samtaletjenesten blir et viktig bidrag til at muslimer som opplever hets og hatefulle ytringer blir tatt på alvor og får støtte. Alle innbyggere i byen vår skal oppleve at de er inkludert, sier byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester.