Vil kartlegge sjikane

Flere kvinner med innvandrerbakgrunn har meldt ifra at de ikke tør å gå eller oppholde seg i Stavanger sentrum grunnet verbal trakassering fra etnisk norske menn.
Foto: Wikimedia Commons
Utenlandske kvinner blir sjikanert av unge, norske menn i Stavanger sentrum. Nå vil politikerne ta tak for å få slutt på trakasseringen.
0Shares

Etter bekymringsmeldinger fra flere kvinner med flerkulturell opprinnelse som blir utsatt for sjikane og trakassering på åpen gate i Stavanger, stilte Aps Arnt-Heikki Steinbakk følgende spørsmål i formannskapet: Hva kan Stavanger kommune bidra med for å sette søkelyset på dette, og hvilke tiltak kan kommunen iverksette for å forebygge og forhindre sjikane og trakassering?

– Spesielt er det unge norske menn som plager disse kvinnene, og trakasseringen er av et slikt omfang, og så ubehagelig at flere kvinner vegrer seg for å reise til og oppholde seg i Stavanger sentrum, særlig på ettermiddager, kvelder og i helgene, sier Steinbakk til Aftenbladet.

– Handler om folkeskikk
– I utgangspunktet handler dette om skikk og bruk blant voksne mennesker. Samtidig er det alvorlig dersom kvinner vegrer seg for å reise til eller oppholde seg i sentrum av frykt for å bli sjikanert. Det er naturlig å involvere internasjonalt kulturnettverk på Sølvberget, Innvandrerrådet og politiet i en videre oppfølging, påpeker ordfører Christine Sagen Helgø (H) overfor Aftenbladet.