Slår hardere ned på fotballrasismen

 
Foto: Wikimedia Commons/Piotr Drabik
UEFAs eksekutivkomité har vedtatt at minimumsstraffen for rasistisk sjikane skal medføre minst ti kampers karantene for spillere og ledere.
0Shares

Beslutningen ble fattet under UEFA-kongressen, som holdes hver helg år i forkant og under hver Champions League-finale.

– Eksekutivkomitéen diskuterte dette og tenkte at vi er nødt til å handle, og ikke bare snakke om å bekjempe rasisme og nulltoleranse. Derfor var det viktig å sende ut et tydelig budskap. På den ene siden vil vi styrke holdningskampanjene våre, og på den andre vil vi styrke sanksjonsmulighetene mot rasmisme, sier generalsekretær Gianni Infantino (bildet) i UEFA til uefa.com.

Innskjerpningen vil tre i kraft fra starten av juni, og innebærer minimum ti kampers utestengelse for spillere og ledere som forbryter seg mot dem.

Ved førstegangstilfeller av rasisme på tribunen, vil den ansvarlige klubben måtte stenge enkelte tribuneseksjoner. Ved andregangsforseelser vil kamper spilles for tomme tribuner i tillegg til en bot på 50.000 euro (cirka 377.000 kroner).

Vil finne en løsning
Under lørdagens kongressmøte la man også fram en handlingsplan for hvordan det europeiske fotballforbundet skal komme problemet til livs.

– UEFA har skaffet seg en del erfaring på feltet de siste ti årene. Vi har hatt over 120 rasismesaker, og vi har dessverre sett at sanksjonsmulighetene ikke har vært tilstrekkelige til å utrydde rasisme, sier Infantino.