Kulturmangfoldet preget stemmerettsjubiléet

Oppslutningen i opptoget var stort og tverrpolitisk. Alt fra Kvinnegruppen Ottar, til Santitetskvinnene, til Unge Venstre, til Oslos regjerende Høyre-ordfører var representerte.
Foto: Claudio Castello
I dag er 100 år siden kvinner fikk stemmerett på lik linje med menn. 
0Shares

Stemmerettskomitéen og regjeringen inviterte i dag til kakefest og gratiskonsert foran Stortinget, samt en prosesjon som gikk fra Oslo Rådhus til Eidsvolls plass. Utrops utsendte medarbeider var ute for å bevitne dette historiske arrangementet. 

Før prosesjonen talte blant annet Oslo-ordfører Fabian Stang (H) og leder for kvinnegruppen Ottar, Ane Stø. Målet for prosesjonen var å feire det som ble oppnådd og å fremme nye krav. Globalt perspektiv på kvinners situasjon og deres mangel på rettigheter og muligheter ellers i verden var også en del av feiringen.

Flere organisasjoner samarbeidet om å organisere festprosesjonen med paroler: Oslo Kvinnesaksforening, Utdanningsforbundet i Oslo, Norsk Sykepleierforbund, Kvinnegruppa Ottar, Norske Kvinners Sanitetsforening, Norsk Folkehjelp, Filipino Workers Organization, PAWA og Norges Bygdekvinnelag.

Et flere hundretalls møtte opp på gratiskonsertscenen på Eidsvolls plass.
Foto : Claudio Castello

Også norske minoriteter representert: Mari Boine sang både velkjente og tradisjonelle samiske sanger fra sitt repertoare.
Foto : Claudio Castello