– Vi bryter ingen konvensjoner

Per Sandber, leder justiskomiteen på Stortinget
Foto: FrP
– NRKs kommentator Trine Eilertsen avslører en uvitenhet uten sidestykke i sin kommentar om Frps befaring i Hellas, mener Frp-politiker Per Sandberg (bildet).
0Shares

I et innlegg på NRK Ytring utfordrer nestelederen i partiet Eilertsen ved å kalle hennes påstander for “usanne”.

– Hvilke konvensjoner, hvilke internasjonale avtaler mener hun Frp bryter?

Han kommer også med et sidespark til andre kommentatorer og politikere:

– Arne Strand i Dagsavisen har påstått det samme, uten å kunne dokumentere det. Dagbladet har påstått det samme, men måtte moderere seg til å påstå at Frps politikk kunne bryte med konvensjoner.

– Justisminister Faremo har uttalt at Frp bryter internasjonale konvensjoner, hun har også gått til det skritt å påstå at Frp har et «dårlig menneskesyn». Men å vise til hvilken avtale eller hvilke konvensjonsbrudd brudd hun mener Frp begår? Her blir Justisministeren svar skyldig.

– Forholder oss til internasjonale avtaler
Han skriver videre at “titusenvis av menneskene som kommer over grensen mellom Tyrkia og Hellas er illegale innvandrere, organisert av kyniske menneskehandlere”.

Her har vi folk som kommer hit av rene økonomiske motiver.

– Hvis Eilertsen og NRK, Høyre, Venstre og alle andre partier virkelig mener disse menneskene skal ha fri tilgang til Europa og Norge må de si det.

Ifølge Sandberg har Frp gjennomgått påstandene, vurdert forslag og sammenlignet med tiltak andre land har gjennomført.

– Vi bryter ikke konvensjoner, vi forholder oss til internasjonale avtaler og benytter oss av det handlingsrommet en rekke andre land utnytter, skriver han videre på NRK Ytring.

Les hele teksten her.

Les Trine Eilertsens opprinnelige kommentar her.